keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Stubb ja homoparien adoptio-oikeus

Alexander Stubb vaatii homoseksuaalisille parille sekä adoptio-oikeutta että sukupuolineutraalia avioliittoa. Vaatimuksellaan Stubb keräsi Kokoomukselle äänet kotiin paitsi sateenkaarikansalta, myös varmasti osalta sitä muuten vain punavihreää porukkaa, ja julkisuuden keräämiseen veto oli varmasti mainio.

Homoparien oikeus adoptoida nousi Iltalehden otsikoissa myös kesäkuun alkupuolella, kun CNN julkaisi tutkimuksensa, jonka mukaan lesboäitien lapset sopeutuvat yhteiskuntaan heteroperheiden lapsia paremmin.

Väite toki kuulostaa mukavan liberaalilta, mutta tutkimustuloksia arvioitaessa on otettava huomioon suhteellisen pieni ja valikoitunut otanta. Lesboäitien kun ei vielä nykyäänkään ole kovin helppo hankkia lapsia, ja varsinkin 20 vuotta sitten naisparien päätyminen äideiksi oli vielä tarkemman seulan takana. Tutkimuksen osoittama lapsien hyvinvointi ei siis todennäköisesti johdu homoseksuaalisuudesta, vaan keskivertoheterovanhempia motivoituneemmista äideistä.

Homoseksuaalisten pariskuntien adoptio-oikeus tuskin on läpihuutojuttu. On fakta, että sateenkaariperheiden lapsilla on ainakin nykymaailmassa väistämättä edessään enemmän ongelmia kuin keskimäärin heteroparien lapsilla. Myös heteroparien lapsia kiusataan alkaen kummallisista vanhemmista tai ylipainosta päätyen ärrävikaan ja vääränlaisiin vaatteisiin ja koska heteroista kuka tahansa saa hankkia lapsia kenen kanssa tahansa ilman sen kummempia mutkia matkassa, on heteroperheissä varmasti suhteellisesti enemmän alkoholismia, perheväkivaltaa ja muita ongelmia. Kuitenkin vain sateenkaarilapsilla on vastassaan iso osa yhteiskuntaa. Siksi adoptiovanhempien seula on varsinkin tässä tärkeä motivaation ja kunnollisuuden (mitä ne sitten ikinä tarkoittavatkaan) mittaamisessa.

Kaiken kaikkiaan joka tapauksessa propsit Stubbille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti