lauantai 12. kesäkuuta 2010

Miksi Feng Shui toimii

Feng Shui on loistavaa.

Se tarkoittaa selitystä, joka antaa syyn kaikelle mikä henkilökohtaisessa elämässä mättää ilman että tarvitsee varsinaisesti syyttää itseään, olosuhteita tai edes vanhempiaan. Kyse on sohvan väärästä sijainnista.

Selailin Agneta Nyholm Windqvistin mainiota kirjaa Feng Shui ja suomalainen koti. Peruslähtökohta on, että asunnon pitäisi olla siisti ja että siellä pitäisi olla vain itseä miellyttäviä asioita, mistä seuraa hyvä olo. Siisti ympäristö ja oman maun mukainen sisustustosin eivät ole yleispätevästi mukavia, vaan ne antavat Chi-energialle mahdollisuuden virrata vapaammin.

Toinen juttu on asunnon bagua. Bagua on kahdeksanosainen kartta, joka osoittaa elämän osa-alueiden symboliset sijainnit asunnossa. Vaikka bagua joissain piireissä määritellään ilmansuuntien mukaan, sen voi (varsinkin jollei omista kompassia) hahmottaa siten, että oviaukko sijaitsee baguan alimmaisella sivulla näin:



Omasta huoneistostani poimin siis seuraavia huomioita:



Ensinnäkin pakastimeni sijaitsee rakkauden nurkassa.

Hmm.

Reasonable enough.

Toisekseen, nurkassani ”minä ja itsetuntemus” sijaitsee wc, mikä ei voi olla kovin hyvä merkki. Keskilattialle, joka on varattu mielen ja tasapainon turvaamiselle, on valitettavasti unohtunut hirmuinen kasa likapyykkiä, kun taas rikkauden nurkassa on pöydän ja kirjahyllyn muodostaman motin takainen tyhjä tila, mikä myös omalla tavallaan selittää jotain. Koska oviaukko on 8:n kohdalla, pyyhkivät tulijat kenkänsä elämäntielleni ja uralleni. Näin ollen olen onnistunut itämaisen viisauden avulla ulkoistamaan ongelmani. Kyllä, Feng shui on mainio asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti